Nu mai porneste

Probleme mecanice aparute, si rezolvarea lor

Moderatori: alxemanuel, GLUE

Nu mai porneste

Mesaj noude mihaimarasu » Noiembrie 14th, 2011, 2:36 pm

Salut in primul rand si sper sa ma ajute cineva,altfel arunc chinezaria.Dar despre ce este vorba.Am un baotian gopop.Pana acum cateva zile a inceput sa mearga din ce in ce mai greu,ma refer la pornire.Specific ca am cu el 7500km fara nimic schimbat la el si merg cu el la tara in conditi deosebite eu fiind postas iar aici ca la tara gropi praf hopuri cu toate astea am respectat toate cerintele asta insemnand curatare filtru aer la 200 km,ulei la 1000 km schimbat, viteza maxima cu el 40 km ora.De luna trecuta scuterul meu a inceput sa porneasca foarte greu am zis ca sunt devina tachetii,reglat 006 admisie 008 evacuare,dar nici o schimbare daca se incalzea motorul era ok si totusi uneori motorul meu se ineca si ma ducea in suturi cativa zeci de metri apoi i-si
revenea si mergea normal.Asta pana intr-o zi cand nu a mai vrut sa porneasca de loc. am dat vina pe carburator la inceput l-am curatat si desfacand-ul a sarit ceva din el,nici o problema am luat altul nou de aici de la smart motor dar aceleasi simtome dau la pedala de ma plictisesc iar la buton am terminat bateria.Daca desfac bujia este uscata,tachetii reglati asa cum am mai spus,carburatorul nu are de ce sa nu mearga ptr ca este nou.Deci cine i-mi poate spune care este cauza firele nu au nici un scurt bujia da scanteie cat cuprinde dar nu-mi vine benzina in capul bujii, este uscata.ce nu-i in regula?.Astept un ajutor de la cei ce stiu despre ce este vorba.Va multumnesc anticipat si astept sugestii.
mihaimarasu
 
Mesaje: 10
Membru din: Mai 12th, 2010, 10:53 pm

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude focusufd » Noiembrie 16th, 2011, 12:47 pm

incearca sa-i pui unpic de benzina in capul pistonului si apoi pui bujia la loc si incerci sa o pornesti ,daca o ia s-ar putea sa fie astahttp://smartmotor.ro/magazinonline/robinet-vacumatic-66 daca nu verifica si sa nu traga aer fals pe undeva,mai verifica si intrerupatorul de la crick...mai scrie pe aici, nu-l arunca asa repede
focusufd
 
Mesaje: 4
Membru din: Mai 22nd, 2011, 5:06 pm

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude Geoopsy » Noiembrie 16th, 2011, 8:46 pm

Salut ! Daca simptomele sau manifestat cum le insiruiesti, mie mi se pare a fi o uzura a segmentilor... Dar... Cum a spus si @Focusufd... incearca cu o alimentare directa, dar nu mai mult de jumatate de lingurita" si faci pornirea. Robinetul vacumatic, de obicei la aceste modele este cuplat direct pe rezervor, deci nu prea ai ce sa anulezi... Creaza un alt traseu spre carburator cu un furtun introdus intr-un dop de pet, de 1/2 cu benzina... Daca porneste...Verifica/schimba furtunele, de legatura cu robinetul vacumatic. Verifica/schimba, distantierul si garnitura dintre gatul de admisie si cilindru... Verifica cat de stranse sunt colierele... Curata filtrul de benzina... Incearca si cu o alta bujie...

Succes !!
Stiati ca..."BINELE O DUCE RAU IN ROMANIA"...?

Vizionati drumetiile lui Geoopsy...
Avatar utilizator
Geoopsy
 
Mesaje: 159
Membru din: Ianuarie 14th, 2009, 1:04 am
Locaţie: Galati

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude mihaimarasu » Noiembrie 18th, 2011, 7:02 pm

In primul rand multumesc foarte mult celor care mi-au raspuns,am facut deja ceea ce mi-ati spus inca de la primele simtome.Dupa terminarea bateriei si scurta la picior de la pedale m-am hotarat si am desfacut cilidru ,printre altele cred ca am descoperit cauza.Si anume segmenti.Inca nu l-am pornit dar sunt sigur de asta va tin la curent si tot odata atasez foto cu segmentii in cilindru.Tot odata multumesc celor de la smart motor ptr promtitudine si sfaturi,sunteti de milioane Va multumesc ptr tot si vin cu detali dupa ce o pornesc,daca nu..........i-i dau eu de cap.mersi inca odata si zile placute
Ataşamente
Picture 002-1.jpg
mihaimarasu
 
Mesaje: 10
Membru din: Mai 12th, 2010, 10:53 pm

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude Geoopsy » Noiembrie 19th, 2011, 1:31 pm

...Schimba segmentii... ;)
Si uleiul bineinteles... garnitura aia, i-mi da unele indicii, de cum sa functionat...
Stiati ca..."BINELE O DUCE RAU IN ROMANIA"...?

Vizionati drumetiile lui Geoopsy...
Avatar utilizator
Geoopsy
 
Mesaje: 159
Membru din: Ianuarie 14th, 2009, 1:04 am
Locaţie: Galati

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude mihaimarasu » Noiembrie 19th, 2011, 5:41 pm

Da Geoopsy si uleiul era dus am mai gasit vreo 500ml in baie.Si scaunul supapelor aveau transee pe ele norocul meu ca am avut o chiuloasa noua cu supapele montate tot de aici de pe smart luata,asa ca am scapat de frecatul lor.Si asa trebuia sa o schimb stricasem filetul la bujie inca de cand am luato si mai mereu ma balbaiam cand trebuia sa scot bujia.Acum gata, am pornit scuterul merge ca nou.Inca nu am dat o tura cu el ptr ca pe aici pe la noi fost ceata si prea frig astazi.Se prezinta bine acum,merge frumos si porneste la sfert.Sincer nu ma asteptam ca la 7500 km sa-l segmentez,de fapt nici prin cap nu-mi trecea ca cauza ar fi fost segmentii,si asta deoarece motorul avea putere in el,si aveam compresie,si nici ca scaunul supapelor sa aiba acele gropi in ele.Oricum nu mai conteaza cu tot frigul l-am facut. Multumesc inca odata tuturor si sper ca daca va veti intalni vreodata cu problemele(nu va doresc asta dar se mai intampla) avute de mine,stiti ce aveti de facut.Mersi mult focusufd,si tie Geoopsy ptr sfaturi si bineinteles celor de la Smart de unde am luat si piesele Zile placute si sa fiti iubiti de tot ce iubiti si nu in ultim rand asfalt uscat si sa aveti mereu parte numai de bucurii.Daca se mai iveste ceva va anunt.Sper sa nu se mai iveasca.
mihaimarasu
 
Mesaje: 10
Membru din: Mai 12th, 2010, 10:53 pm

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude Geoopsy » Noiembrie 19th, 2011, 7:33 pm

...E bine, ca ai rezolvat.
Multumim la fel...
Sa te bucuri de 2 roti si Asfalt uscat... ;)
Stiati ca..."BINELE O DUCE RAU IN ROMANIA"...?

Vizionati drumetiile lui Geoopsy...
Avatar utilizator
Geoopsy
 
Mesaje: 159
Membru din: Ianuarie 14th, 2009, 1:04 am
Locaţie: Galati

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude ZeuL » Decembrie 15th, 2011, 5:27 pm

Salut, sunt mai nou pe aici.. Cu toate astea va prezint si eu problema mea.
Am un scuter chinezesc 80cc, mergea bine, pornea repede, dar de curand scotea fum, pornea bine, tragea bine, dar scotea fum mereu, i-am schimbat segmentii scotea fum la fel, din ce in ce mai mult, am desfacut supapa de la evacuare si am observat ca era rupt de jos de la semering si de acolo era toata treaba. Am cumparat de pe smartmotor chiuloasa noua, dar probabil din graba sau neatentie am luat-o echipata cu epurator de gaze (a mea era fara epurator de gaze) si de cand am chiuloasa asta, scuterul numai porneste deloc, am incercat in toate modurile posibile. Cu, chiuloasa veche porneste rapid, merge bine dar scoate fum foarte mult. Daca imi puteti da un sfat ceva ce poate avea chiuloasa noua.. Nu merge din cauza epuratorului de gaze sau din ce cauza.. ca numai stiu ce sai fac.
ZeuL
 
Mesaje: 6
Membru din: Septembrie 20th, 2009, 8:45 pm

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude Geoopsy » Decembrie 15th, 2011, 10:00 pm

...Salut. Orificiul de intoarcerea gazelor nearse o sa-ti dea batai de cap, dabia dupa ce o sa pornesti motorul... :D Oastupi cu o tablita si gata...
La problema ta;
-verifica prezenta pinilor de centrare,
-verifica daca strangi bine chiulasa si etanseaza garnitura,
-strange corect bujia (filetul este nou").
-atentie la reglarea distributiei,la punct... sa nu-i dai avans deloc...
-regleaza bine toleranta la tacheti,
-la prima pornire, nu cupla toba...
Succes...
Stiati ca..."BINELE O DUCE RAU IN ROMANIA"...?

Vizionati drumetiile lui Geoopsy...
Avatar utilizator
Geoopsy
 
Mesaje: 159
Membru din: Ianuarie 14th, 2009, 1:04 am
Locaţie: Galati

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude ZeuL » Decembrie 15th, 2011, 10:17 pm

Trebuie astupata gaura de la epuratorul de gaze in timp ce motorul este pornit, sau dupa prima pornire? Ca in rest cele mentionate de tine sunt puse la punct.
ZeuL
 
Mesaje: 6
Membru din: Septembrie 20th, 2009, 8:45 pm

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude Geoopsy » Decembrie 16th, 2011, 12:13 am

Nu se intampla nimic, dpdv. Mecanic. Trebuie sa porneasca si merge si asa. Dar nu o sa suporti tu zgomotul... O astupi dupa aceia.
Cum arata bujia dupa aceste incercarii de pornire ?
Stiati ca..."BINELE O DUCE RAU IN ROMANIA"...?

Vizionati drumetiile lui Geoopsy...
Avatar utilizator
Geoopsy
 
Mesaje: 159
Membru din: Ianuarie 14th, 2009, 1:04 am
Locaţie: Galati

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude ZeuL » Decembrie 16th, 2011, 3:13 pm

Nu porneste deloc,am schimbat segmenti,supape,bujie,intinzatoare,lant,ulei,filtru,totul este reglat ca la carte.Am acoperit epuratorul de gaze cu o garnitura facuta din platbanda si un fel de carton presat(nu-i stiu denumirea) dupa care am legat bateria la una auto si am dat la automat pana m-am plictisit si nu a pornit.Nu imi ramane decat sa iau alta chiuloasa.Ma m-ai poate ajuta cineva cu vre-un sfat?
ZeuL
 
Mesaje: 6
Membru din: Septembrie 20th, 2009, 8:45 pm

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude Geoopsy » Decembrie 16th, 2011, 5:31 pm

... :cry: Nu se poate... atata timp cat zici ca ai piese, schimbate si nu este nimic "crapat", nu se poate sa nu porneasca... Poate ai omis ceva. Ia-o iar usor, cu rabdare si urmareste detaliile... Pe forum ai destule indicii, pentru schimbarile tale...
Totusi nu ai zis cum arata bujia dupa aceste incercari (uda...uscata)...?
-Este bine asezat lantul pe pinionil ambielajului...?
-Vine benzina... si se umple paharul cacburatorului...?
-Ai scanteie continua, cand faci proba, cu bujia scoasa si dai la automat...?
-Este intacta si presata garnitura si distantierul, ce leaga cotul de admisie cu chiulasa...?
-Daca zici ca, nu ai ERG-u, este opturat, stutul-racord, din dreapta de pe cotul de admisie ?
-Cu filtru nou, ai refacut reglajul la amestec, ptr. 2.5 ture standard...?
Sunt cate va detalii ce trebuiesc urmarite... si dupa, se poate discuta in parte, pe ramura...
;)
Stiati ca..."BINELE O DUCE RAU IN ROMANIA"...?

Vizionati drumetiile lui Geoopsy...
Avatar utilizator
Geoopsy
 
Mesaje: 159
Membru din: Ianuarie 14th, 2009, 1:04 am
Locaţie: Galati

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude ZeuL » Decembrie 17th, 2011, 1:34 am

Totul e reglat ca la carte.. daca pun chiuloasa veche, cea defecta, merge. Totul e din chiuloasa noua, cred ca de la epuratorul de gaze, bujia e uda, dar inainte cand incercam sa-l pornesc era plina de benzina, acum e uda putin. Nu stiu ce sa mai zic si ce sai mai fac.
ZeuL
 
Mesaje: 6
Membru din: Septembrie 20th, 2009, 8:45 pm

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude underground2891 » Februarie 3rd, 2012, 6:40 pm

salutare ai incercat sa te uiti la noua chiulasa sa vezi daca a venit echipata si cu semeringuri ?
multe chiuloase vin fara semeringurile puse
spor la treaba si mai incearca sa bagi benzina si in asta noua vezi curge pe la supape poate nu au scaunul facut cum trebuie .......zic si eu din propria experienta
underground2891
 
Mesaje: 1
Membru din: Iulie 21st, 2011, 11:39 pm

Re: Nu mai porneste

Mesaj noude busu0104 » Martie 14th, 2012, 3:06 pm

salut,am incercat azi sa pornesc scuterul, si nu mai porneste.
iam dat 100 de pedale + ne-numarate porniri la automat de la bateria de la masina! In zadar........ce drk ar putea fi? X((X
racing o sa fac cu rieju meu >:)...
Avatar utilizator
busu0104
 
Mesaje: 210
Membru din: Iunie 2nd, 2009, 12:22 pm
Locaţie: Targoviste


Înapoi la Mecanica

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori