Problema electrica. Rog ajutor

Probleme in instalatie electrica / electronica

Moderatori: alxemanuel, GLUE

Problema electrica. Rog ajutor

Mesaj noude trifemil » Noiembrie 13th, 2010, 10:53 pm

Salut!

Am o mare problema in ultima perioada cu instalatia electrica. nu-mi mai merg farurile. Am verificat daca functioneaza magnetoul masurand tensiunea pe firele care ies din el si imi indica 24 de volti AC la relanti si creste la 60-70 poate chiar mai mult cand turez. Am verificat si tensiunea care iese din releul de incarcare si la relanti imi indica 12v DC si ceva dar scade cand turez motorul. am masurat si tensiunea la bornele bateriei si imi indica 11,6v Dc iar cand pornesc motorul si il turez nu creste deloc, ci chiar scade putin.

Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
daca am tensiune asa mare din magnetou e defect acesta sau nu? mentionez ca acesta e relativ nou, l-am demontat si l-am verificat vizual dar nu se vede a avea nici un fel de problema. becul de far era ars si pe faza scurta si pe lunga cand l-am verificat. l-am schimbat cu unul nou dar nu am tensiune in zona aia (verificat la mufe)

Ce credeti ca ar trebui schimbat si ce credeti ca ar trebui sa mai verific.
mersi

PS: Stie careva care fir din cele 5 care ies de la magnetou alimenteaza farul?
trifemil
 
Mesaje: 5
Membru din: Noiembrie 6th, 2010, 1:27 am
Locaţie: Dej Jud.CLUJ

Re: Problema electrica. Rog ajutor

Mesaj noude francisco » Noiembrie 13th, 2010, 11:49 pm

salutare! daca spui ca atunci cand turezi ,la bornele bateriei nu creste tensiunea e posibil sa fie ceva in scurt , sa nu ai cumva bateria in scurt ,scuterul tau porneste la demaror? si la intrebarea ta daca curentul la far vine din magnetou .. de la el vine cu siguranta ,incearca sa cauti la search ceva de genu ,far fara curent
francisco
 
Mesaje: 114
Membru din: Iulie 31st, 2009, 9:23 pm
Locaţie: romania galati

Re: Problema electrica. Rog ajutor

Mesaj noude trifemil » Noiembrie 13th, 2010, 11:55 pm

mersi de raspuns. o sa incerc maine sa vad daca nu am vreun scurt pe undeva (eventual desfac toata instalatia ca la mufe m-am cam uitat si nu am descoperit nimic)

deci tensiunea produsa de magnetou e ok?
am inteles ca daca tensiunea ce iese din releul de incarcare e sub 13,5v atunci releul este defect. Asa sa fie?
trifemil
 
Mesaje: 5
Membru din: Noiembrie 6th, 2010, 1:27 am
Locaţie: Dej Jud.CLUJ

Re: Problema electrica. Rog ajutor

Mesaj noude trifemil » Noiembrie 14th, 2010, 9:11 pm

am uitat sa mentionez ca de ceva timp nu mai porneste la buton. doar la pedala. la inceput se auzea un zornait cand apasam pe buton si nu invartea, acum nu se mai aude nimic. si s-a stricat intr-o noapte, seara mergea fara probleme si dimineata nu a mai mers nicicum.
trifemil
 
Mesaje: 5
Membru din: Noiembrie 6th, 2010, 1:27 am
Locaţie: Dej Jud.CLUJ

Re: Problema electrica. Rog ajutor

Mesaj noude francisco » Noiembrie 14th, 2010, 10:57 pm

mda... bateria nu poate cadea asa brusc ,electromotorul e problema ,ori e blocat sau in scurt ,si eu am avut probleme cu el dar am descoperit problema ,cand al spalam imi intra apa in el ,daca te uiti atent la el ai sa vezi o decupatura mica in capac imi intra apa in el si punea in scurt am acoperit cu banda acolo si cu timpul s-a uscat probabil apa si acum merge ok incearca sa dai electromotorul jos si sa invarti de ax se poate de la apa sa se fi blocat ,masori sa vezi cand dai la buton daca vine curent la el , daca vine si el nu maraie e ars ,cred
francisco
 
Mesaje: 114
Membru din: Iulie 31st, 2009, 9:23 pm
Locaţie: romania galati

Re: Problema electrica. Rog ajutor

Mesaj noude francisco » Noiembrie 14th, 2010, 11:00 pm

incearca sa pui un alt releu de incrcare de la un alt scuter , sa vezi daca e ok
francisco
 
Mesaje: 114
Membru din: Iulie 31st, 2009, 9:23 pm
Locaţie: romania galati

Re: Problema electrica. Rog ajutor

Mesaj noude francisco » Noiembrie 14th, 2010, 11:04 pm

incearca sa masori daca ai curent la mufa care alimenteaza farul cu motorul pornit , daca nu este eu iti recomand sa verifici butonul comutator pt far acela care ai dai pozitie si faza scurta
francisco
 
Mesaje: 114
Membru din: Iulie 31st, 2009, 9:23 pm
Locaţie: romania galati

Re: Problema electrica. Rog ajutor

Mesaj noude trifemil » Noiembrie 15th, 2010, 1:45 pm

salut
am verificat mai atent si se pare ca nu am curent la firul galben din acea mufa cu 3 fire ce vine de la magnetou. Am curent doar la cel alb in acea mufa. cred ca voi schimba magnetoul sau il voi rebobina. Electromotorul nu mergea pt ca era destul de descarcata bateria. ieri am umblat un pic cu el fara becurile de pozitie aprinse si seara a pornit la buton. O sa revin cu detalii dupa ce schimb magnetoul.
trifemil
 
Mesaje: 5
Membru din: Noiembrie 6th, 2010, 1:27 am
Locaţie: Dej Jud.CLUJ

Re: Problema electrica. Rog ajutor

Mesaj noude trifemil » Noiembrie 15th, 2010, 3:40 pm

....si totusi ce tensiune trebuie sa fie pe firul alb de la magnetou? ......poate stie careva
trifemil
 
Mesaje: 5
Membru din: Noiembrie 6th, 2010, 1:27 am
Locaţie: Dej Jud.CLUJ


Înapoi la Electrica / electronica

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] şi 1 vizitator

cron